"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

VALİ PEHLİVAN: “YATIRIMLAR SÜRÜYOR, ÇARKLAR DÖNÜYOR”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin olarak, ülke genelinde olduğu gibi her geçen gün kalkınma ve gelişme yolunda adım adım ilerleyerek büyük mesafeler katetildiğini belirterek, “Ülkemizde çok şükür ekonomik sahada devletimiz, hükümetimiz tarafından stabil hale gelinmesi ile ilgili adımlar atılıyor, bir yandan da yatırımlar sürüyor. Çarklar dönüyor, pedallar çevriliyor” dedi.

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerileri ele alarak kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya üniversite rektörleri, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kentteki yatırımlar hakkında bilgiler veren Vali Pehlivan, “İlimizde yürütülmekte olan proje sayısı 626, toplam proje tutarı 54 milyar 686 milyon 725 bin 627 liradır. Harcanması öngörülen ödenek miktarı 6 milyar 881 milyon 399 bin 179 lira, bugüne kadar yapılan proje harcaması ise 2 milyar 339 milyon 884 bin 765 TL’dir. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 34’tür. Projelerin 69’u ulaştırma-haberleşme sektöründe, 157’si tarım sektöründe, 27’si enerji sektöründe, 5’i imalat sektöründe, 100’ü eğitim sektöründe, 12’si sağlık sektöründe, 41’i turizm sektöründe, 2’si madencilik sektöründe ve 213’ü diğer kamu hizmetleri sektöründedir” diye konuştu.