"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’İN KURTULUŞ ZAFERİ’NİN 102. YILI

Fransızların işgali altında olan Mersin, Milli Mücadele ruhu ve Milli Birlik Beraberlik bilinci ile bundan tam 102 yıl önce 3 Ocak 1922 yılında Mersinliler tarafından destanlar yazılarak kurtarıldı.

Bugün 102 yıl önce atalarımızın canları, kanları pahasına verdikleri mücadeleler sonunda kurtardıkları Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü törenlerle kutlanıyor

“İnsafsızca uygulamalara maruz kalmış şehrimiz Türklerin esir edilemeyeceği ve hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini göstererek bugün tekrar özgürlüğüne kavuşmuş bağımsızlık meşalesini bugün bir daha sönmemek üzere yakmıştır. Dünya tarihi boyunca cazibe merkezi olmuş şehrimiz orta doğunun en önemli limanına sahip olması tarım, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarındaki birikimi ve potansiyeli ile ülkemizin parlayan yıldızı, uluslararası arenanın da odağı haline gelmiştir. Bağımsızlığımızın değerini anlamak için ülkemizin ve Mersinimizin düşmanlarca işgal edilmesine neden olan gelişmeleri ve sonuçları iyice analiz etmek gerekir. Bu itibarla büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersine sahip çıkınız.” sözü unutulmamalı.
3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü kutluyoruz. Başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesinde vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz…”