"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE TÜCCARLARIN ZEYTİN ALIM FİYATINI DÜŞÜRMESİNE TEPKİ: BAZI ÜRETİCİLER HASADI ERTELEDİ

Mersin’in Mut ilçesinde bazı fabrikalar ile tüccarların zeytin alım fiyatını 5 TL düşürmesine tepki geldi. Bazı üreticiler hasadı erteleme kararı aldı.

Türkiye’nin zeytin üretiminde önemli bir yeri olan Mersin’in Mut ilçesinde kilosu en düşük 30, en yüksek 70 lira olan zeytinin tüm cinslerinde işleme tesisi ve tüccarlar tarafından 5’er TL fiyat düşürüldü. Duruma tepki gösteren Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Kevser, kooperatifin sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak, zeytin alımı yapan bir firmanın yetkilileriyle görüştüğünü, fiyatların neden düştüğünü sorduğu zaman firma yetkilisinin ise “Size hesap mı vereceğiz” dediğini söyledi.

“3 gün zeytin toplamayın, toplarsanız bile tüccara vermeyin, yağa verin”

İlçede üreticilerin fiyatların düşmesinin ardından kooperatife başvuran üreticilerin, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sorduğunu belirten Kevser, “Dünyanın hiçbir yerinde az olan bir malın fiyatı düşmez. Bu işin içinde bir oyun var. Bu durumda bizim yapacağımız şey, güçlerimizi birleştirmek ve zeytinimizi üç gün toplamamak. Üç gün eleklere zeytin götürmeyelim. Şu an Türkiye’de zeytin yok, dünyada zeytin yok. Yani zeytin fiyatının düşmesi mümkün değil. Dolayısıyla üç gün zeytin toplamayın. Toplarsanız bile tüccara vermeyin, yağa verin” dedi. Kevser, şöyle devam etti: