Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ kapsamında ATA Eğitim Merkezi’nde down sendromlu çocuklar ile ailelerinin katıldığı etkinlik düzenledi. Bir günlüğüne itfaiyeci olan down sendromlu çocuklar, itfaiyeci kıyafetlerini giyip halatla kayarken, bahçede yanan bir aracı söndürdü.
Büyükşehir Belediyesi ’Yok Birbirimizden Farkımız Farkındaysak +1 Aradayız’ mottosuyla ’21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Mola Evleri’nden faydalanan Down Sendromlu çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’nde bir günlüğüne itfaiyeci oldu.
Etkinliğe çocukların yanı sıra aileleri de katıldı. İlk olarak ATA Eğitim Merkezi bünyesindeki görevli personel tarafından çocuklara yangın eğitimi verilirken, ardından kısa bir yangın tatbikatı yapıldı. İtfaiyeci kıyafetlerini giyip, halatla kayan çocuklar, bahçede yanan bir aracı söndürdü. Hep birlikte pasta kesen ve günü eğlenerek geçiren çocuklara görevlerini başarıyla tamamlamaları dolayısıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından sertifikaları ve hediyeler verildi.