"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

Yok artık Kerem! Dün geceki performansını gören herkes aynı yorumu yapıyor

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında İzlanda’yı konuk etti. Ay-yıldızlılar, İzmir’deki Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
KEREM’E ÖVGÜ YAĞIYOR
Maçta 3 gol birden atan Kerem Aktürkoğlu’na ise kısa sürede binlerce yorum yapıldı.

“Kalamarın yumurtlama ve üreme davranışlarını izliyoruz”

Mersin Körfezi’nin Loligo vulgaris denilen yaygın kalamar türü için aynı zamanda önemli bir üreme alanı olduğuna işaret eden Ayas, “İki yıldır yaptığımız çalışmalarda, özellikle ağustos, eylül aylarında Loligo vulgaris dediğimiz yaygın Akdeniz türü olan kalamarın yumurtlama ve üreme davranışlarını izliyoruz. Gözlemlerimizde özellikle üreme gruplarının ağustos-eylül aylarında oluştuğunu; dörtlü, beşli çiftler halinde üreme grupları oluştuklarını tespit ettik. Doğal olarak kalamarlar, süngerler, mercanlar, deniz çayırları, makroalgler gibi bitkisel yapılar üzerine yumurtalarını ya da yumurtaların bulunduğu kapsülleri bağlayarak bir yumurtlama davranışı gösteriyor” diye konuştu.

” GRUPTA LİDERİZ
UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ilk maçında Galler ile deplasmanda golsüz berabere kalan milliler, İzmir’de konuk ettiği İzlanda’yı Kerem AKtürkoğlu’nun golleriyle 3-1 yendi ve puanını 4’e yükseltti. İlk maçında Karadağ’ı 2-0 ile geçen İzlanda ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer karşılaşmasında da Galler, Karadağ’ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Türkiye grup lideri oldu.
Oluşan puan durumu şu şekilde;
• Türkiye: 4 puan/+2 averaj
• Galler: 4 puan/+1 averaj
• İzlanda: 3 puan/0 averaj
• Karadağ: 0 puan/-3 averaj