"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KILIÇDAROĞLU, “GERİ DÖNÜYOR” İDDİALARININ ARDINDAN KONUŞTU

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı sorusuna, “Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir” sözleriyle yanıt veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir aracıyla kendisine görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.
CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekol TV’deki Sorgusuz Sualsiz programında Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK” TARTIŞMASI
Parlamentoya girdiğinde genel başkan olma düşüncesi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Delegeler istediği için oldum. Delegeler derse ki ‘Gelmen lazım arkadaş’, görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir” dedi.

“ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYECEĞİMİ İFADE ETTİM”
Gazeteci Can Ataklı’nın “Erdoğan, Kılıçdaroğlu’yla görüşme teklif etti” iddiası hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Doğrudan Erdoğan’dan gelen görüşme talebi yok. Ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu teklif birisi aracılığı ile geldi. Doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim” ifadeleriyle konuya açıklık getirdi.

“6’LI MASA VERİLEN SÖZLERİ TUTMADI”
Özel bir suçlama getirmek istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ama bu olmadı. Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir sürece uğradı. Çok büyük saldırılara muhatap oldum. Ama saldırılara karşı “Ne derseniz deyin biz buradayız” mesajı vermek istedim. Benim kişisel kararımdı. Reklamcıların değil.” sözleriyle o dönem yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.