"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE NARENCİYE TÜKETİM SEFERBERLİĞİ

Türkiye’nin en önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de, iç pazarda narenciye tüketimini artırmak amacıyla narenciye tüketim seferberliği başlatıldı.

Artan turunçgil rekoltesi sonrası kışın gelmesiyle birlikte daha sık görülen salgın hastalıklarla mücadele adına turunçgil üretim merkezi olan Mersin, narenciye tüketim seferberliği başlattı. Seferberlik çerçevesinde bir hafta boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çay ve kahve yanında hafta boyunca narenciye suyu da ikram edilirken, okullarda düzenlenecek etkinliklerle öğrencilere narenciye ürünleri dağıtılacak. Okul kantinlerinde sıkılmış taze meyve suyu satışı özendirilip yemekhanesi olan okul ve işletmelerin menülerinde narenciyeye yer verme sıklığının artırılması talep edilecek. Hedef, Mersin’de başlayan seferberliği yurt geneline yayabilmek.

Sekretaryasını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı, iç pazarda narenciye tüketimini artırma hedefiyle çalışmalarına yeniden başlayan, sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Mersin Tarım Platformu, ilk etkinliğini düzenledi. Kent genelinde başlatılması kararı alınan narenciye tüketim seferberliğine Mersin Ziraat Odası Ortaokulunda düzenlenen ’narenciye tüket sağlıklı yaşa’ temalı, ‘turunçgil tüketim etkinliği’ ile başlandı.