"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BOZDOĞAN: “KATI ATIK BEDELLERİ VATANDAŞIN CEBİNDE KALDI”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyelerin inisiyatifine bırakılan evsel katı atık ücretlerinden feragat ederek halkın ekonomik çıkarlarını gözettiklerini belirterek, “350 milyon liranın üstünü çizen, halkın çıkarları uğruna yoksullukla savaşan bir Tarsus Belediyesi katı atık bedelini almayan bölgedeki tek belediyedir” dedi.

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında yapıldı. Vatandaşın cebindeki paraya dokunulmadığını söyleyen Bozdoğan, “Tam tamına 350 milyon TL paraya dokunmadık. 350 milyon liranın üstünü çizen, halkın çıkarları uğruna yoksullukla savaşan bir Tarsus Belediyesi var. Bugün de 101 milyon liraya dokunmamak için toplamda 350 milyon TL bedelindeki evsel katı atık bedelinin ücretini istemediğimizi deklare ettik ve komisyonlara gönderdik. Bunu da bütçeye girdirmedik. Yani bütçe görüşmeleri yaparken ’böyle bir geliri bekliyoruz’ diyerekten Tarsus Belediyesinin bütçesindeki rakamları da yükseltebilirdik. Ama biz bu parayı almayacağımızı önceden deklare ettik” ifadelerini kullandı.

Katı atık bedelinin alınmadığını kaydeden Başkan Bozdoğan, “Su faturalarınızı ve su faturalarınızın ucuz gelmesinin sebebi Tarsus Belediyesinin yoksullukla savaşıdır. Katı atık bedelini almayan bölgedeki tek belediyedir. Mersin’de bunun bir örneğini göremezsiniz. Çamlıyayla’ya gidin, bunlar yazılır. Yenişehir’e gidin, Akdeniz’e gidin, Toroslar’a gidin hepsinde yazılır. Ama vatandaşın cebindeki parayı Tarsus Belediyesi almıyor. Bu bir enflasyonla savaş, vatandaşımıza küçük bir destek. İller bankasından gelen kendi payları azalırken, cebinizi yakan düşmanla aslında bir savaşımız. Tarsus’a armağan ettiğimiz 350 milyon tutarındaki bu faturayı bugün buradan size gururla haykırıyorum” diye konuştu.