"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN KOŞULLARINA UYGUN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in sürekli gelişen bir kent olduğunu belirterek, “Büyükşehir olarak hayata geçirdiğimiz projeler Mersin koşullarına uygun projeler. Bir hayvancılık projesi yapmışsak, buranın tarım ve hayvancılık sektörü durumuna yönelik çalışmalar yaptık. Arıcılardan fide-fidan desteğine, sulama borusundan hayvan, tohum ve gübre desteğine, tarımla ilgili aklınıza ne gelirse kendi bütçemiz ve vizyonumuz ölçeğinde yapmaya çalıştık” dedi.

Başkan Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Seçer, meclis üyelerinin sektörel ve kente dair sorularını cevapladı. 4,5 yıllık görev süresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, “4 ay sonra 5 yıl tamamlanacak. 5 yıllık süre sonunda da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde halk adaylardan birini tercih edecek ve bir 5 yılı daha bize verecek” diye konuştu.

4,5 yıllık süre içerisinde Mersin’in, bölgenin, ülkenin ve dünyanın yaşadığı koşulları düşünerek, yararlı işler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Seçer, “Belediyecilik hizmetlerini değerlendirirken sosyal hizmetleri bir başlık altında değerlendirdik. Bir diğeri yatırımlar. Bu yatırımlar altyapı ve üst yapı yatırımları. Bir diğer başlık da kente vizyon koyarak, kentin gelecek 50 yılını, 100 yılını bu projeksiyonu yapmak, kente bir değer katmak. Bu anlayışla çalışmalarımızı yaptık” şeklinde konuştu.