"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAKAN YERLİKAYA: “ZEHİR TACİRLERİNE HAYATI ZEHRETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başta terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçıları, siber suçlar ve asayiş olmak üzere ülkenin dört bir yanında operasyonlara aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Ülkemize uyuşturucu zehrini sokmak isteyenlere hayatı zehir edeceğiz” dedi.

Bakan Ali Yerlikaya, Mersin’de ’Huzur ve Güvenlik’ toplantısına katıldı. Suphi Öner Öğretmenevi’ndeki toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Sahil Güvenlik Genel Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve ilgili kurumların üst düzey yetkilileri iştirak etti. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, ’Huzur ve Güvenlik’ toplantılarının ilkini Bursa’da, ikincisini Konya’da, üçüncüsünü ise bugün ticaretin ve tarımın başkenti Mersin’de gerçekleştirdiklerini, pazar günü de Adana’da olacaklarını söyledi.

Sanayiden tarıma, sağlıktan ulaşıma, eğitimden ekonomiye, savunma sanayi güvenliğine, demokratikleşmeden özgürlüğe kadar büyük bir devrim gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamladığımız tarihi bir dönemde ’Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu açıkladı. Türkiye Yüzyılı’nın temelini oluşturan ’Vizyon Belgesi’nin 16 başlığından biri ise ’huzur’dur. Bizim de şiarımız, ilkemiz ülkemizin huzuru ve güvenliğidir. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı olarak jandarmamızla, polisimizle, sahil güvenliğimizle, devletine ve milletine hizmet etmeyi en şerefli vazife gören 600 bin personelimizle, doğudan batıya, güneyden kuzeye, şehit kanıyla sulanmış cennet vatanımızın her yerinde milletimizin huzuru ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.