Türkiye’nin ilkler şehri olarak ismi geçen ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasından sonra 350 binden fazla nüfusa sahip Tarsus da il olmayı bekliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin, “Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” sözleri sonrası 330 bin nüfuslu Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Tarsus’ta il olma beklentisi arttı.
Doğu’da Adana, Batı’da Mersin, Kuzey’de Pozantı, Çamlıyayla, Güney’de Akdeniz ile çevrili olan Tarsus, her dönem medeniyetlere öncülük etmiş bir şehir olarak biliniyor. Kuran-ı Kerim’de Kehf Suresi’nde geçen, Müslüman ve Hristiyanlarca kutsal sayılan Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Yeni Ahit’in yazarlarından biri olan Pavlus’un Tarsuslu olması, Hristiyanlarca da hac yeri olarak kabul edilmektedir. Danyal Peygamber’in kabrinin de bulunduğu Tarsus aynı zamanda ilklerin şehri olarak biliniyor. Türkiye’de ilk elektriğin, ilk üniversitenin ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu kent olan Tarsus, aynı zamanda Mersin Limanı’nda çürümeye terk edilmiş halde iken Tarsus Belediyesinin girişimleriyle Çanakkale Parkı’na yerleştirilen tarihi Nusret Mayın Gemisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Şehir, Çukurova Havalaanı sınırları içinde olan Tarsus Sahil Bandı projesi ile geleceğin turizm şehri olarak da görülüyor.